סיפור יפה ומרגש, על קבוצת תלמידי בי"ס "בגין" שבחרו להתנדב במסגרת תעודת בגרות חברתית לסייע למשפחות נזקקות. עוד פרויקט מוצלח של עמותת "אמבר קרן" facebook.com/Keren.M.Bar/?ref=bookmarks
במקרה הזה שילבו התלמידים את הנתינה עם צמצום תרבות הצריכה והנהנתנות והלכו על הדרך שיתוף פעולה עם הטבע. זו איכות במיטבה.
אז הסיפור מסתיים בכך שה"מקרר" , פרויקט יפה של העמותה לעסקים מצליחים בראש העין התמלא כולו בצנצנות מעוצבות של זיתים כבושים וסלסילות מפרי הדר. המקרר מוצב ביהודה הלוי ופתוח לכל מי שנזקק לקחת וליהנות מהמוצרים.
תחילתו של הפרויקט "אתגר ירוק" ביריד הנוער של אגף החינוך שבו "גוייסו" עשרה תלמידים. בכל יום שישי אחרי הלימודים התלמידים מגיעים לגינת "אקו- גן" שם מגדלים פירות וירקות עבור נזקקים.
"אתגר ירוק" בניהול רותי גינוסר מעמותת "אמבר קרן" וצוות מסור ליווה את המתנדבים הצעירים במסיק הזיתים ותהליך הכבישה: רחצתם, ביקועם, השרייתם במים נקיים, העברתם לצנצנות בשימוש חוזר שהורתחו וטוהרו בני הנוער אף עיצבו את המדבקה. למשלוח צירפו בני הנוער אשכוליות טריות שנקטפו מהגינה באותו היום.
ביום שישי 5.12.19 יצא השיווק הראשון בסידרה, אנו צופים כי כבר בחודש הקרוב נוכל לשווק מבחר ירקות כגון תפוחי אדמה, בצל, בטאטה, עגבניות וכולי שנשתלו לא מכבר וכבר צומחים בחדווה בגינה ביחד עם צמחי תבלין שונים.
- יריד הנוער, גיוס תלמידים לפרויקט "אתגר ירוק"
- מסיק זיתים בגינה האקולוגית
- מסיק זיתים בגינה האקולוגית
- תהליך הכבישה: הזיתים נמעכים להוצאת המרירות הטבעית.
- תהליך הכבישה: הזיתים נמעכים להוצאת המרירות הטבעית.
- שתיפת הזיתים, שוב ושוב
- תהליך הכבישה: הזיתים מוכנסים למיכלים עם מי מלח ולימון.
- קטיף אשכוליות למסירה
- מעבירים את פרי ההדר והזיתים כבושים למקרר לנזקקים
- מעבירים את פרי ההדר והזיתים כבושים למקרר לנזקקים
- המקרר לנזקקים מלא בתוצרת, פרי ההדר טריים וזיתים כבושים
- צינצנת עם זיתים כבושים, המדבקה עוצבה ע"י התלמידים
- הכנסה של התוצרת למקרר
השאר תגובה