• שם האירוע: "קרן אור" לנגישות.
  • תאריך האירוע: 30.12.16 נר שלישי  של חג החנוכה.
  • מיקום האירוע: מתנ"ס "מקום בלב" ראש העין.

המטרה:

חיבור בין חג חנוכה לחזון העמותה – קבלת האחר כשווה.
סקירת האירוע:

חודש דצמבר הוא חודש המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים, עמותת "אמבר קרן" חברה "לקהילה נגישה" וביחד הפיקו הפנינג אליו זומן הקהל הרחב לפעילות חווייתית, ציבורית וחינמית לקידום המודעות והבנה בציבור לצרכים המגוונים של בני האדם. המסר הוא שלכל אחד יש איזו מגבלה אישית ופרטית שאיננה מתייגת אותו.

האירוע עוצב ותוכנן בשיתוף פעולה עם חברים שלהם או לבני משפחתם צרכים מיוחדים בקשת רחבה של סוגי מוגבלות, החברים המליצו ועזרו לעצב את המשחקים כך שהחווה תהיה אמיתית ככול שניתן. לאירוע הגיעו בני נוער, הורים עם ילדיהם הצעירים ונציגי ציבור התחרו ביניהם, ניסו לעבור מכשולים, התמודדו עם הפרעות ריכוז וכד' וליום אחד התמודדו עם קשיים חדשים ולא מוכרים.

האירוע התקיים באולם הספורט רבין שברחוב שדרות בגין אשר שינה פניו ליום אחד, במקום משחקי כדורסל, התעמלות מכשירים וריקוד התקיימו בו לראשונה בראש העין משחקים מסוג אחר.

האולם חולק לחמש תחנות כשבכל תחנה התקיימו משחקים המדמים מגבלה איתה מתמודדים אלפי אנשים. תחנת גפיים, תחנת ראייה, תחנת שמיעה, תחנת הפרעות קשב וריכוז ותחנה קוגנטיבייות.

ראש העירייה, סגניתו ומנכ"ל העירייה הגיבו בכך שאמרו כי מעולם לא חשו תסכול כה משמעותי כפי שחשו בנסיונם לעמוד באתגרים שהוצבו בפניהם. הליכה בת 3 מטרים במסלול מכשולים כשהעניים עצומות זו משימה רצינית, חצייה של מהמורה בדרך עם כיסא גלגלים מחייבת מאמץ גבוה ואילו חיבור תרגילים פשוטים בליווי  רעשי רקע מהווים אתגר לא פשוט.

התחושה היא שלאחר ההתנסות האישית מנהלי העיר יטפלו בהכשרת אתרים בעיר מתוך רגישות גבוה ושליחות.